

'Akşama ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız enfes yemek tanımlarına göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde lokanta tarzı ezogelin çorbası, fırında tavuk kanat, lokanta yöntemi bulgur pilavı, çoban salatası ve şekerpare tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun...
Fırında Tavuk Kanat

Malzemeler
-4 yemek kaşığı yoğurt
-
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-
2 çay kaşığı tuz
-
1 yemek kaşığı sıvı yağ
-
10 adet tavuk kanadı
-
2 diş sarımsak
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
-
2 adet kuru soğan
-
1 diş sarımsak
-
2 adet yeşil biber
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1/2 yemek kaşığı biber salçası
-
2 su bardağı pilavlık bulgur
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 tatlı kaşığı kekik
-
2 adet rendelenmiş domates
-
4 su bardağı su
-
4 adet orta uzunluk domates
-
3 adet orta uzunluk yeşil biber
-
2 adet orta uzunluk salatalık
-
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
-
1/4 demet maydanoz
-
5 yemek kaşığı zeytinyağı
-
4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
-
1/2 çay kaşığı tuz
-
1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)
-
1 su bardağı irmik
-
1 çay bardağı pudra şekeri
-
3 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
-
3 su bardağı un
-
2,5 su bardağı toz şeker
-
3 su bardağı su (600 ml)
-
Birkaç damla limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Şekerpare Nasıl Yapılır?
1-Öncelikle şerbetini hazırlayacağımız tatlımız için tencereye 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı şekeri alarak kaynatalım.
2-Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ise birkaç damla limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım.
3-Daha sonra hamurunu hazırlayacağımız tatlımız için bir kaba sırası ile 1 su bardağı Ayçiçek yağı, 1 paket vanilya ve 1'inin sarısını üzeri için ayırdığımız 3 adet yumurtayı alarak çırpmaya başlayalım.
4-Ardından 1 çay bardağı pudra şekerini de alarak karıştırma sürecine devam edelim.
5-Karıştırdığımız malzemelere 1 su bardağı irmik ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unumuzu da denetimli bir halde ek ederek karıştıralım.
6-Hamurumuz kıvam aldığında modüller halinde kopararak elimizle yuvarlayıp üzerine bastıralım ve şekerpare biçimi verelim.
7-Hazırladığımız bu şekerpareleri fırın tepsisine yerleştirerek üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra bir çatal yardımı ile tatlılarımızın üzerlerini çizelim.
8-Tüm bu süreçler bittiğinde hazırladığımız tepsiyi evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında alt üst fansız olacak halde yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim.
9-Pişirme süreci bittiğinde fırından aldığımız tatlılarımıza soğuk şerbeti gezdirelim ve birkaç saat dinlendirelim.
10-Birkaç saat geçtikten sonra şerbeti çeken şekerpareler, servise hazır olacaktır.
https://www.primishaber.com/bugun-ne-pisirsem-diye-dusunenlere-ozel-cok-pratik-ve-birbirinden-kolay-yemek-tanimlariyla-gunun-menusu/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder